ИновацииМогат да се изследват пациенти с всякакви имплантиЯдрено-магнитният резонанс е

...
ИновацииМогат да се изследват пациенти с всякакви имплантиЯдрено-магнитният резонанс е
Коментари Харесай

Супер апарат заработи в Пловдив

Иновации
Могат да се изследват пациенти с всевъзможни импланти

Ядрено-магнитният резонанс е единствен в Източна Европа

Първият в света уред за ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) с най-големия работен отвор от 80 см, осигуряващ извънреден комфорт на пациенти с наднормено тегло и клаустрофобия, беше открит в пловдивската болница “Медикус Алфа”. Той е единствен в света с опция за белодробна диагностика с най-висока резолюция и е най-тихият уред, работещ с пъти по-ниско шумово равнище от употребените до момента. Това са единствено дребна част от характерностите на ЯМР Siemens Magnetom Free.Max - апаратът на бъдещето.

Този ЯМР от последно потомство, без аналог в света, е единственият в Източна Европа. Досега са създадени единствено 43 такива, от които 30 са в Съединени американски щати. Производителят е трансформирал физиката, с цел да сътвори извънредно ниска мощ на магнитното поле и висока резолюция на изображението. Апаратът към този момент не робува на високата мощ на магнитното поле, а тъкмо противоположното, с новаторски програмен продукт и изкуствен интелект реализира облици, по-качествени и от най-силните магнитни полета, малко време за проучването и съвършени резултати.

Апаратурата разрешава да се изследват без риск пациенти с всевъзможни импланти - изкуствени стави, железни пирони, плаки, пейсмейкъри, стендове и други Той дава точна оценка на изображението при кръвоизлив или исхемия в мозъка.

Различното при него е и свръхпроводим магнит за ЯМР с прилагане на единствено 0.7 литра хелий, за разлика от стотиците литри от ограничавания естествен запас при досегашната технология.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР