Инфарктът обикновено протича с ясно изразена симптоматика. Тя се изразява

...
Инфарктът обикновено протича с ясно изразена симптоматика. Тя се изразява
Коментари Харесай

Откриха нов симптом на инфаркта

Инфарктът нормално протича с ясно изразена симптоматика. Тя се показва с гръдна болежка, която се придвижва към лявото рамо и лявата ръка.

Болката е остра и може да продължи повече от 30 минути, може да е съпроводена със зной, загуба на схващане, спад на артериалното налягане и занимателен пулс. Това са познатите на множеството хора обичайни признаци съпровождащи инфаркта.

В скорошно изследване обаче екип от кардиолози са разкрили още един непредвиден признак за иден инфаркт.

Според специалистите смяната на цвета на езика подсказва за наближаващ инфаркт.

Микроорганизмите върху езика могат да оказват помощ при диагностицирането на сърдечна непълнота, твърди доктор Тянхуей Юан от болничното заведение към университета по китайска медицина в Гуанджоу.

Езикът на пациенти с хронична сърдечна непълнота наподобява по напълно друг метод, в сравнение с този на здрави хора, акцентира тя.

" Езикът на пациентите с хронична сърдечна непълнота наподобява изцяло друг от този на здравите хора. ", изяснява доктор Юан.

Според специалиста, здравият език има бледочервен цвят с неясно бяло покритие. При пациентите със сърдечна непълнота тази плака има жълтеникав цвят и типът ѝ се трансформира според от развиването на заболяванетопише уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР