Спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и модернизиран. Това

...
Спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и модернизиран. Това
Коментари Харесай

Отново към здравето: Обнояват и модернизират Спешния център в Банско

Спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и осъвременен. Това стана допустимо откакто Община Банско съумя да се подреди сред 47-те общини получили утвърждение за финансиране по план „ Красива България “ в конкуренция от над 100 планови оферти.

Този план е значим за нас, тъй като с реализацията му ще създадем още една стъпка към реализиране на един от заложените ни цели, а точно - по положителни условия за работещите в областта на опазването на здравето, привличане на здравни експерти и не на последно място обезпечаване на качествени здравни услуги за жителите и гостите на нашата община.

Стойността на плана възлиза на 245 000 лева с Данък добавена стойност, като според условията на програмата 54% са обезпечени от бюджета на Общината. Основните действия, които ще се изпълнят са: Цялостен ремонт на покрива, който сега заради голям брой течове е мощно компрометиран;

Ремонт на четирите санитарни възли на втори етаж и приспособявнето им за хора в неравностойно положение; Полагане на топлоизолация по фасадата на постройката и в подпокривното пространство. Успоредно с това ще се подмени остарялата дървена дограма с нова, високо енергоефективна.

Мерките за енергийна успеваемост са нужни, с цел да се обезпечи спестовност на сила и топлосъхранение, безвредна употреба, хигиена и по едно и също време с това да се усъвършенства общия естетически тип на постройката.

Същевременно ще се построи и нова ограда в парцела, с която ще се усъвършенства и визията на дворното пространство.
Успоредно с този план, се чака да започват и строително монтажните работи, които ще се извършват по план на Министерство на здравеопазването.

Целта е да се приведе ФСМП – Банско в сходство с условията на новите правила за одобряване на медицински стандарт " Спешна медицина ", което включва вътрешно преустрояване и повсеместен ремонт на първи етаж от постройката.
Крайният период за осъществяване и отчитане на плана е края 2024 година.

С тези действия се надяваме да осигурим добра среда, с която да притеглим медицински експерти от разнообразни области на опазването на здравето. На идващ стадий по отношение на самостоятелните им потребностите ще се извърши ремонт и на самите кабинети, тъй че да отговорим на всички модерни правила и условия за качествена здравна услуга, отговаряща на потребностите на община Банско.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР