МАДРИД (AP) — Управляващата социалистическа партия в Испания постигна решаваща

...
МАДРИД (AP) — Управляващата социалистическа партия в Испания постигна решаваща
Коментари Харесай

Социалистите нанасят удар на сепаратистите на изборите в Каталуния, но са изправени пред трудна задача да сформират правителство

МАДРИД (AP) — Управляващата социалистическа партия в Испания реализира решаваща победа на районните избори в могъщия североизточен район Каталуния, като завоюва най-вече места и нанасяйки удар на двете съществени сепаратистки партии в района, управлявали от десетилетия.

Но претендентът Салвадор Ила не съумя да завоюва болшинство на гласуването в неделя и ще се изправи пред сложни договаряния, в случай че желае да сформира държавно управление.

Партията на Ила завоюва 42 места и това беше първият път, когато социалистите поведоха избори в Каталуния както по гласове, по този начин и по извоювани места. Резултатът наподобява е съвършена компенсация за премиера социалист Педро Санчес и неговите старания да понижи напрежението в Каталуния през последните години, макар огромната съпротива от страна на десните партии в Испания.

„ Най-големият извод от изборите бяха, че това е най-лошият резултат за силите за каталунска самостоятелност от 1982 година насам “, сподели Андрю Даулинг, експерт по история на Каталуния в Кар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР