Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да е

...
Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да е
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска половин милион лева гаранция за Васил Божков

Софийската градска прокуратура е съгласна предприемачът Васил Божков да е на независимост против половин милион лв. парична гаранция , потвърдиха от съда за " Фокус ".

Очаква се тази седмица окончателното решение да бъде взето от Софийски апелативен съд.

Припомняме, че преди няколко дни градският съд дефинира за Божков гаранция от 130 000 лв., само че прокуратурата е протестирала размера.

Жалба против решението на градския съд има и от юристите на предприемача, които упорстват той да е на независимост без мярка за неотклонение.

Според съда миналият 8-месечен интервал, когато предприемачът е бил с мярка " домакински арест " би трябвало да се вземе поради. " Желанието ми за смяна на мярката не е обвързвано с изборите, а с продължителността на мярката - 8-месеца домакински арест " , сподели Божков пред публицисти.

Според правосъдния състав досега не е установено обвиненият Божков да е нарушавал закона до момента в който са траели процесуално-следствени дейности. Съдебният състав посочи, че няма заплаха Божков да се укрие . Бизнесменът е напускал адреса единствено с позволение, " не се следи корист ", посочи Софийски градски съд. Според съда продължение на мярката би било " неоправдана процесуална принуда ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР