Има заложени средства в бюджета за системи, които минават през

...
Има заложени средства в бюджета за системи, които минават през
Коментари Харесай

Асен Василев: Не очакваме двуцифрена инфлация

Има заложени средства в бюджета за системи, които минават през промяна. Преди да минат през промяна, средства няма да има. Това сподели Василев пред публицисти по отношение на митингите за повече пари в бранш „ Сигурност “ вицепремиерът и министър на финансите Асен.

„ Видяхте през вчерашния ден, че цените на петрола скочиха доста, цените на газовата борса скочиха доста, не знаем дали ще има ответна реакция от страна на Съединени американски щати, както се е случвало нееднократно за топене на петролния запас. Съответно усмиряване на пазарите. Това са едни относително турболентни времена и няма по какъв начин всичко да се предвижда с безспорна акуратност ", добави още Асен Василев.

„ Вие знаете, че средногодишно ни чака инфлация сред 5 и 6%. В момента е заложена 5,6% като още предходната година си говорихме, моето мнение беше, че пикът ще бъде март-април и след което ще стартира усмиряване. Тогава никой не говореше за война в Украйна ", сподели Василев.

" Не чакаме двуцифрена инфлация да се появи, изключително по хармонизирания показател, който се употребява за бюджетни цели и за Европа. Виждаме, че инфлацията в дребната потребителска кошница е много висока и тя се движи главно от плодове и зеленчуци, както знаем там, около високите цени на газа, имаме доста високо повишаване на цените. С пролетта, с отпадането на оранжерийните плодове и зеленчуци, чакаме и там да се успокоят нещата “, съобщи Асен Василев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР