Има много по-здравословни алтернативи, които биха удовлетворили и най-претенциозния вкус.Не

...
Има много по-здравословни алтернативи, които биха удовлетворили и най-претенциозния вкус.Не
Коментари Харесай

8 здравословни алтернативи на лошите храни

Има доста по-здравословни други възможности, които биха удовлетворили и най-претенциозния усет.

Не е належащо здравословното хранене да бъде за сметка на хубавия усет. Съществуват доста потребни храни, които могат да заменят по-нездравословните артикули без това да утежни усета на ястията. Без значение дали става въпрос за сладолед или спагети, има доста по-здравословни други възможности, които биха удовлетворили и най-претенциозния усет, като в това време запазят идеалната линия на талията ви, написа уеб сайтът “Органично ”.

1. Киноа вместо ориз или спагети

Белият ориз и спагетите съдържат елементарни въглехидрати и не са изключително богати на хранителни субстанции. Но киноата – тази удивителна антична зърнена просвета е цялостна с протеини и съдържа всички девет съществени аминокиселини. Подобно на ориза и спагетите, киноата поема течности и е идеална за подготвяне на ястия с разнообразни сосове.

2. Плодово сорбе вместо сладолед

Традиционният сладолед е цялостен с добавена захар, емулсии и консерванти (да не загатваме и пастьоризираното мляко). Толкова е елементарно да смелим в блендера замразени плодове – ягоди, банани, боровинки, ананас, манго и така нататък – и да получим богат на витамини и минерали десерт без непотребни мазнини и калории. Ако ви харесва млечният усет на сладоледа, можете да добавите към плодовете малко био кисело мляко.

3. Мляко от ядки вместо краве мляко

Конвенционалното мляко е цялостно с пестициди, хормони и странични артикули на генномодифицирани организми, а пастьоризираното мляко евентуално е един от най-бедните на хранителни субстанции артикули, неправилно обявяван за „ доста здравословен ”. Ядковите млека се подготвят доста елементарно, като просто накиснете ядките във вода и по-късно ги смелите с блендер. Може да употребявате бадеми, кашу, макадамия или ленено семе, с цел да си извършите мляко, богато на витамини и омега-3 мастни киселини, които организма ви елементарно може да усвои.


4. Тиквички вместо спагети

Още една вълшебна подмяна – нарежете тиквичките на тънки лентички като употребявате белачка за зеленчуци, прибавете сос по желание и получавате идеалната опция на спагетите.

5. Кокосова вода вместо питиета за спортисти

Освен в случай че не сте професионален спортист, евентуално не се нуждаете от толкоз калий и електролити, колкото се съдържат в специфичните питиета за спортисти и елементарна чаша вода би ви свършила същата работа. Но кокосовата вода има и други потребни хранителни качества без нездравословните добавки в обичайните питиета. Вкусът е сладостен и прелестен, а наличието на калий е почти колкото в един банан.

6. Спанак и доматен сос вместо спагети

Нека сме почтени – спагетите са просто добавка към сосовете, с които се сервират. Затова дано сменяем тази добавка с нещо по-здравословно. Леко задушеният спанак е чудесна основа за доматени сосове, а също така е богат източник на витамини, минерали и фитонутриенти.

7. Чипс от кейл вместо картофен чипс

Едва ли има потребност да загатваме какъв брой вреден е картофеният чипс. Но евентуално ще се зарадвате, че може да се насладите на сходен усет и в това време да хапнете нещо потребно, в случай че си приготвите чипс от кейл. Всичко, което би трябвало да извършите, е да отделите листата от основата, да ги напръскате с малко кокосова лой и сол и да ги печете 30 минути на авансово загрята до 100 градуса фурна. Ако имате дехидрататор ще е още по-добре (макар че ще ви е нужно повече време). Приготвен по тази рецепта чипсът от целия кейл се равнява на едвам 200 калории.

8. Карфиол вместо картофи

Като изключим хубавия усет в пюрето от картофи няма кой знае какво потребно. Но в случай че замените единствено половината картофи с карфиол ще добавите към пюрето протеини и в това време ще намалите съдържащите се в него калории. Картофите съдържат близо четири пъти повече калории по отношение на равно количество карфиол, а и надалеч не са толкоз богати на хранителни субстанции.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР