Благотворителната организация Дари живот“, която за кратко време осигури средствата

...
Благотворителната организация Дари живот“, която за кратко време осигури средствата
Коментари Харесай

Откриха астрономическа обсерватория за децата в новата болница в Букурещ

Благотворителната организация „ Дари живот “, която за малко време обезпечи средствата за построяването и оборудването на нова детска болница в румънската столица Букурещ, откри астрономическа обсерватория на покрива на лечебното заведение, написа romania-insider.com.

Инициативата е част от цялостния план, който бе осъществен с набраните 53 млн. евро.

Обсерваторията, финансирана от дарения, предлага неповторимо прекарване за приети в болница деца. В деня на откриването й 12 деца на възраст сред 3 и 14 години от разнообразни отделения - онкология, неврохирургия, хирургия и нефрология, имаха опцията да гледат за първи път звездите.

Според „ Дари живот “ обсерваторията е част от новия стандарт за детско опазване на здравето, тъй като дава приоритет на прочувственото и просветително благоденствие на дребните пациенти паралелно с тяхното здравно лекуване.

Това неповторимо и вдъхновяващо преживяване има капацитета да усъвършенства резултатите за пациентите и да въодушеви сходни планове в други лечебни заведения, считат те.

Освен да следят звездите, децата се впуснаха във виртуално странствуване във вселената с мобилно приложение, направлявани от професионален астроном.

В деня на откриването създатели на „ Дари живот “ споделиха пред медиите, че концепцията им е била децата могат да изживеят детството си, до момента в който се борят с заболяването, а неизменима цел на организацията е да работи за създаване на по-приятна и другарска среда за тях.

Освен астрономическата обсерватория, болничното заведение ще разполага с радио студио, кино, закрита градина и няколко пространства за игра.

Чрез консолидираното на такива новаторски функционалности планът има за цел да трансформира в оптималната степен прекарванията на приетите в болница деца, като им дава моменти на наслада и учене, когато са изправени пред провокациите, свързани с лекуването им.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР