Въпреки че стареенето е неизбежна част от живота, има много

...
Въпреки че стареенето е неизбежна част от живота, има много
Коментари Харесай

Яйца, овесени ядки или авокадо за закуска забавят стареенето на кожата

Въпреки че стареенето е неизбежна част от живота, има доста неща, които можете да извършите, с цел да предотвратите появяването на дълбоки и фини линии и бръчки и да поддържате младежкия тип на кожата си.

Разбира се, можете да похарчите пари за качествени артикули за грижа за кожата, които съдържат здравословни съставки. Но е значимо да приемате верните храни, с цел да сте сияйни от вътрешната страна на открито.

" Изследванията демонстрират, че някои хранителни субстанции могат да оказват помощ за регенериране на кожните кафези, да понижат бръчките и да предпазят кожата от нездравословните UV лъчи ", споделя Мелиса Митри, диетолог в Zenmaster Wellness Centre. „ Някои от тях включват витамин С, омега-3 мазнини, които имат противовъзпалителни свойства, и витамин D. "

Накратко, с цел да запазите кожата си гладка и еластична, диетолозите поучават да си създадете някои привички за закуска, написа „ Eat This, Not That “.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
 
Започнете с чаша вода
Преди да си налеете чаша чай или кафе, пробвайте да изпиете чаша вода. Сара Чатфийлд, регистриран диетолог и водещ на предаването Health Canal, отбелязва, че избягването на дехидратацията може да окаже голямо въздействие върху външния тип на кожата ви. Пиенето на вода освен оказва помощ за изхвърляне на токсините от организма, само че и за поддържане на еластичността на кожата. С напредването на възрастта кожата ни стартира да увисва и да се набръчква, частично тъй като губи своята разтегливост.

Не можете да пиете елементарна вода? Чатфийлд предлага да добавите малко сок от лайм или лимон, с цел да подобрите усета ѝ. Като спомагателен бонус тези цитрусови плодове ще обезпечат на организма ви доза витамин С, който също усъвършенства положението на кожата.

 
Добавете авокадо в менюто си
Опитайте да гарнирате сандвич с яйце, изгорял самун или омлет с тофу с резени авокадо. Според Митри този плод с кремообразна месеста част е богат на омега-3 мастни киселини, които могат да оказват помощ за предотвратяване на кожата от прибързано стареене. Освен това тези мастни киселини оказват помощ за понижаване на възпаленията и за увеличение на хидратацията на кожата.

Една от главните аргументи за прибързано стареене е увреждането от слънцето, а изследванията демонстрират, че прибавянето на омега-3 към храната може да понижи чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи.

Освен това изследванията демонстрират, че допълнението на менюто с храни, съдържащи омега-3 мастни киселини, може да понижи риска от развиване на рак на кожата и да бъде потребно при лекуване на псориазис, атопичен дерматит и акне.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР