В Световния ден на спешната помощ - 27 май, ситуацията

...
В Световния ден на спешната помощ - 27 май, ситуацията
Коментари Харесай

Ива Пехливанска: От Съюза на парамедиците настояваме за нова реформа, която да позволи легалното назначаване на парамедици в спешните центрове

В Световния ден на незабавната помощ - 27 май, обстановката със незабавните екипи у нас е все по-тревожна. Повече от половината места в Центровете за незабавна помощ у нас са незаети от години, а в системата липсват 500 лекари.

От Съюза на парамедиците упорстват за нова промяна, която да разреши легалното назначение на парамедици в незабавните центрове. Защо и сега това не се случва в Българска национална телевизия " Денят стартира " изясни Ива Пехливанска - ръководител на Съюза на парамедиците в България. Половината от местата за фелдшери и медицински сестри са незаети, сподели тя и означи:

Няма проект за контролиране на специалността взаимно с няколко министерства, за което ние се борим към този момент година и половина.

По думите й доста малко от центровете за незабавна здравна помощ са съгласни да транформират бройките в длъжности за парамедици, тъй като липсва нормативна регулация на специалността и на статута на парамедика в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР