Икономическата промяна, от която се нуждаем, изисква нови идеи, ново

...
Икономическата промяна, от която се нуждаем, изисква нови идеи, ново
Коментари Харесай

Иван Иванов: Необходимо е модернизиране на икономиката

" Икономическата смяна, от която се нуждаем, изисква нови хрумвания, ново мислене, изисква да се учим от тези, които се трудиха преди нас, и от тези, които се трудят в другите страни. Необходимо е структурно модернизиране на стопанската система, с цел да реализираме най-благоприятен резултат - да преобразим стопанската система си по този начин, че да я превърнем в стопанска система за мнозина, не за малко на брой. Това значи вложения в по-съвършени индустриални технологии, претовареност на по-квалифицирани служащи, по-висока вътрешна добавена стойност и смяна в изискванията за правене на бизнес в страната ". Това съобщи лидерът на листата за народни представители на Българска социалистическа партия в Русе Иван Иванов, който се срещна с членове на Русенската стопанска камара. На срещата участваха още ръководителят на Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Русе Пламен Рашев и ръководителят на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев.
Иван Иванов срещна присъстващите с целите на левицата за създаване на нов път към стабилно икономическо развиване и акцентира, че България се нуждае от стопански напредък, основан на ползване и експорт на продукция с висока добавена стойност.
" Наложително е да се възвърне справедливостта, ориентирана към дребните и междинните предприятия, с цел да получат те това, което им е належащо, с цел да модернизират и разширят българската стопанска система. Икономическата правдивост би трябвало да бъде главната нишка, по която стопанската система работи. Така ние разбираме да се дават равни условия за всички и да се построява нова смесена стопанска система, където пазарните правила се надграждат със засилено държавно преразпределение на приходите. Това е мощ, която, имаме вяра, сплотява всички нас и с която дружно ще променим България ", добави Иванов.
На срещата бяха разисквани някои от най-наболелите тематики на Русе, а точно качеството на атмосферния въздух, водния цикъл и тежкотоварния трафик при Дунав мост. В умозаключение Иванов съобщи, че застава изрично зад проблемите на русенци и като депутат интензивно ще търси пътища за тяхното решение. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР