И така – холандското първенство наново тръгна, след кратка зимна

...
И така – холандското първенство наново тръгна, след кратка зимна
Коментари Харесай

Derby dag!

И по този начин – холандското състезание отначало потегли, след къса зимна пауза. И хоп- непосредствено с дерби. Днес е деня за дерби, нашето заглавие пробва да бъде още по-холандско. Но когато в който и да е шампионат има спиране, то какъв по-добър метод за зрелищно завръщане на играта с мач сред най-хубавите.

От 15.30 Аякс посреща първенците от Фейенорд. Каква е обстановката, добре е да бъде припомнена заради няколкото седмици без футбол в Ередивизи. Аякс изостава на пет точки от върха – там е ПСВ. Но поради съществуването на задоволително мачове до края на конкуренцията, то тези пет точни към този момент не наподобяват непреодолими. Но въпреки това никога, Аякс не може да си разреши те да стартират да набъбват в интерес на водача още от първия кръг за 2018 година. Което значи победа непременно. Но колкото и Фейенорд да прави един от най-колебливите си сезони, ненапълно разумно след шампионската еуфория, то никога не може да сме безапелационни в залога си за който и да е отбор, когато в Холандия играят между тях трите гранда. Аякс приключи предходната година с превъзходната серия от четири следващи победи, като най-впечатляваща от тях бе разгромната с 3:0 над ПСВ, която в голяма степен върна интригата за първото място. Още повече, че идващия кръг ПСВ направи още една издънка, преди тези мачове нещата изглеждаха съвсем безнадеждно предопределени в интерес на тима от Айндховен. Сега към този момент не е по този начин.

При състояние пък, че Фейнорд също приключи 2017-та с поредност от 5 мача, измежду които също имаше четири победи, то единствено може да си припомните какъв призрачен старт на сезона имаха ротердамци. Така стигаме до любопитния миг, в който с изключение на, че се срещат за начало на годината, двата тима се намират във превъзходна форма, само че след пауза. Фейенорд надали ще приключи някъде другаде, с изключение на в карето, което ще дефинира спомагателния участник в Лига Европа. Само доста мощни игри биха докарали тима най-малко до третото място, което дава директна виза за втория по мощ европейски шампионат, само че за освен това е неуместно да се приказва. Поне не и на този стадий. Дистанцията сред Фейенорд и Аякс е плюс девет точки в интерес на амстердамци. Но я си представете една гостуваща победа през днешния ден, дали няма да отвори поле за сходни сметки? Мачът стартира от 15.30 и ще бъде предаван директно в ефира на MTel Sport 2.

Веднага след него в същия ефир е и дуела сред Хераклес и ПСВ Айндховен. Ако малко преди този момент Аякс е съумял да се приближи на две точки от ПСВ, то представете си с каква гняв би трябвало да излязат на стадиона в Алмело гостите, с цел да запазят дистанцията си? Хераклес изрично е реализуем противник, заема много нежеланото 11-о място във краткотрайното класиране и е мъчно да се намерения, че ще „ изригне “ тъкмо пък против водача. Но споменахме към този момент, по какъв начин точно след дербито с Аякс, ПСВ направи пагубно тъждество като посетител на Грьонинген, който даже е с една концепция по-слабо представящ се от Хераклес. Така че е добре постоянно да имаме нещо нащрек при сходни привидно лесни дуели за водещите отбори в Ередивизи. Кръгът започва с хикс сред борещия се за второ място АЗ и Утрехт, което също по този начин е късмет през днешния ден за Аякс в спомагателната борба за сигурното второ място. Щом е „ дерби ден “ всичко би могло да бъде предстоящо – през днешния ден в ефира на Mtel Sport 2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР