Хага. Нидерландия забрани на гражданите на страната да палят новогодишни

...
Хага. Нидерландия забрани на гражданите на страната да палят новогодишни
Коментари Харесай

Bild: Нидерландия забрани новогодишната заря заради Covid-19

Хага. Нидерландия забрани на жителите на страната да палят новогодишни фойерверки в празничната нощ сред 2021 и 2022 година. Причината за това е коронавирусът, написа немският таблоид Bild .

Както прецизира създателят на публикацията, в действителност повода за сходни строги ограничаващи ограничения е обстановката в интензивните отделения, която от ден дневно става все по-напрегната. Сега държавното управление забрани продажбата и слагането на фойерверки и салюти, тъй като изстрелването на ракетите е съпроводено от нараснали опасности за здравето.

Предприетите ограничаващи ограничения, несъмнено, директно засягат персоналното потребление на фойерверки и празнични фойерверки, отбелязва Bild. Това се прави, с цел да се щадят силите на към този момент претрупаните клиники, медицински личен състав и полиция.

Както напомня вестникът, предходната година също имаше и възбрана за потребление на фойерверки. Тогава вследствие на тази мярка броят на пострадванията, получени заради изстрелване на ракети и салюти и изискващи обзор от доктор или влизане в болница, понижава със 70% по отношение на 2019 година В същото време са позволени фойерверки и дребни фойерверки за деца, проведени от градските управляващи.

Засега може единствено да се гадае дали Германия ще последва образеца на Нидерландия и дали ще бъдат въведени съответни ограничавания на нейна територия за интервала на новогодишните празници. Междувременно остава фактът, че предходната година доста градове и райони на Германия не разрешиха празничната канонада, напомня вестникът.

Берлин към този момент разгласи, че тази година ще бъде в действие възбраната за стартиране на фойерверки, най-малко на централния площад Александерплац, написа немския таблоид Bild.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР