Министерството на вътрешните работи /МВР/ предлага промени в правилника за

...
Министерството на вътрешните работи /МВР/ предлага промени в правилника за
Коментари Харесай

МВР предлага: Граничните полицаи да могат да спират автомобили и да глобяват шофьори

Министерството на вътрешните работи /МВР/ предлага промени в правилника за работата на „ Граничната полиция “, които да разрешат на граничните служители на реда да извършват и функционалностите на пътни служители на реда. Ако тази смяна бъде призната, граничните служители на реда ще могат да стопират коли и да глобяват извършители в периметъра на граничните пунктове и зони.

Проектът планува граничните служители на реда да хващат и глобяват освен мигранти, само че и водачи, които нарушават разпоредбите . В момента единствено пътните служители на реда имат пълномощия да пишат актове или фишове за нарушавания. Вътрешният министър Калин Стоянов изяснява, че двойният надзор в граничните региони и контролните пропускателни пунктове ще понижи броя на нарушителите. Той добавя, че заплащането на санкциите е метод да се преодолее възприятието за безотговорност, което съществува по българските пътища.

Пътните служители на реда постоянно пътуват с часове до мястото на случая , изключително когато става въпрос за превозване на мигранти, при което постоянно се открива, че водачите нямат годни документи за ръководство на транспортното средство. Това разяснява пред „ bTV’ Радослав Кулеков , заместник-директор на Главна дирекция „ Гранична полиция “.

Синдикатите считат, че промяната е допустима с плануваните още хиляда нови гранични служители на реда . Те акцентират, че новите служители на реда ще би трябвало да преминат особено образование по административна активност, защото тя има характерни условия, разнообразни от актуалните им отговорности.

Увеличава се броят на делата против фирмите за бързи заеми в България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР