България има носителка на Световната купа по спортна гимнастика, която

...
България има носителка на Световната купа по спортна гимнастика, която
Коментари Харесай

Българката Валентина Георгиева грабна златото на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

България има носителка на Световната купа по спортна гимнастика, която се организира във Варна. Това е Валентина Георгиева, която направи съвършен прескок и заслужи първа оценка, оповестява БНР.

Възпитаничката на Филип Янев беше безапелационна в осъществяванията си като за първия си опит получи 14.133 точки, а за втория 14.033 точки. Така със междинна оценка от14.083 европейката вицешампионка стъпи на най-високото ходило на почетната стълбичка в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта.

Втора се подреди представителката на Германия Карина Шьонмайер с 13.783 точки, а бронзовото отличие стана владеене на мексиканката Алекса Морено с 13.749 точки.

На финала на земя при мъжете влезлият като запаса Димитър Димитров приключи на седма позиция. Състезателят на ЦСКА позволи неточности в осъществяването и с оценка от 12.766 точки остана отвън борбата за медалите.

Златото на земя завоюва Дмитри Патанин (Казахстан) с 14.033 точки, следван от Никола Диас (Франция) с 13.666 точки и от Асан Салимов (Казахстан) с 13.533 точки.

Световната купа във Варна продължава на следващия ден с останалите финали и с присъединяване на Димитър Димитров на прескок и на Йордан Александров на висилка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР