Кандидатура на Бойко Борисов за премиер ще е логична, ако

...
Кандидатура на Бойко Борисов за премиер ще е логична, ако
Коментари Харесай

Митов категоричен: Борисов – премиер след изборите! Асен никой не би го подкрепил за финансов

Кандидатура на Бойко Борисов за министър председател ще е разумна, в случай че на изборите се потвърдят резултатите от социологическите изследвания. Това сподели пред Дарик депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.
Той съобщи, че разпоредбите на демокрацията овластяват точно водачът на спечелилата партия да заеме премиерския пост, защото гласувайки за дадена групировка, гласоподавателите дават доверието си на нейния ръководител.
„ Не виждам Асен Василев като финансов министър още веднъж, почтено казано. Не виждам кой би подкрепил сходно решение. Видяхме резултатите от неговата работа – те не са положителни. Колкото и да се хвалят с всякакви неща, някои от които са имагинерни, други от тях са нагласени.
Избрани са едни цифрички, пропуснати са други и по този начин нататък. Демократичната логичност, в случай че се върнем назад към разпоредбите на демокрацията, а не опитвам, както досега, водачът на спечелилата партия, най-естественото нещо е да бъдат претендент за министър-председател.
Когато жителите гласоподават и гласоподават доверие на някоя партия те овластяват водача на тази партия. Съвсем разумно е, в случай че ГЕРБ завоюва изборите и то с голяма преднина пред втория, както се обрисува, Борисов да бъде претендент за министър-председател. “, добави той.
Според Даниел Митов българското общество се е наситило на нови партии. Заради, по думите му, „ съмнителния триумф “ на новите обединения гласоподавателите прибирали доверието си към към този момент одобрените:
„ Да престанем към този момент с опитите и тези лабораторни проучвания до каква степен може да стигне търпението на хората. Да се хванем крепко за ръце и да престанем да си мислим, че би трябвало да се харесваме, с цел да работим дружно. В демокрацията въобще не е нужно да се обичат и да се харесват, а би трябвало да могат да играят играта – да дефинират цели пред обществото, да образуват парламентарни болшинства, да са наясно какво законодателство ще одобряват “, изясни Митов.
За ГЕРБ, Движение за права и свободи не изниква като тематика в този миг, съобщи Митов и изясни, че би трябвало да се изчакат резултатите от изборите. Според него Движение за права и свободи е законен политически състезател, който може да се подреди даже на второ място на идния избор. Депутатът на ГЕРБ намира за надменно авансово да се споделя „ с тези – да, с тези – не “. Той съобщи, че фразата „ политическа мафия “, която постоянно се използва, не е ясно като значение.
„ Терминът „ политическа мафия “ ми е доста чудноват, тъй като не е доста ясно какво значи. Като сме си говорили, съгласно мен, нашите съперници, под „ политическа мафия “ схващат политици, които са способни да се договорят, за разлика от тях “, сподели още той.
Според Митов признаването на Палестина за страна в този миг е неточност, тъй като наподобява като заемане на страна. Той счита, че Европа и Западният свят не могат да си разрешат да поддържат Хамас.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР