Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул вдигна възрастовия праг

...
Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул вдигна възрастовия праг
Коментари Харесай

Щатът Ню Йорк вдигна възрастовия праг за притежание на оръжие

Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул подвигна възрастовия предел за закупуване на полуавтоматично оръжие. Досега младежи на най-малко 18 години можеха да купят свободно оръжие, а с измененията възрастта се подвига с три години. Ограничението на закупуване на оръжие идва след стрелбата в супермаркет в Бъфало, съобщи БГНЕС, базирайки се на АФП.

Хочул утвърди пакет от законови промени, които бяха признати от щатския сенат след стрелбата предишния месец, при която починаха 10 чернокожи. Мерките идват на фона на поредност от всеобщи убийства в Съединените щати, които възобновиха апелите за по-строг надзор върху оръжията.

18-годишният стрелец от Бъфало Пейтън Гендрон бе упрекнат, че е прострелял клиентите на супермаркета с лека щурмова пушка AR-15, която е купил законно.С новите промени купувачите би трябвало да имат навършени 21 години, само че и към този момент ще се изисква и позволение за покупката на оръжие.

Демократичният щат Ню Йорк към този момент има едни от най-строгите закони за оръжията в Америка. Промените не разрешават на множеството цивилни жители да си купуват бронежилетки. Пакетът от законови промени планува още и съдилищата да лишават оръжия от хора, които съставляват риск за себе си или за другите.

Дни след стрелбата в начално учебно заведение в Ювалде, Тексас, при която починаха 19 деца, президентът Джо Байдън прикани за ново законодателство и по-строг надзор върху оръжията, като първата стъпка съгласно президента бе повдигане на минималната възраст за закупуване на оръжие.

Вследствие на безразборни стрелби са починали повече от 18 000 души през 2022 година, в това число близо 10 300 самоубийства, сочи статистика на Gun Violence Archive.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР