Пол Маккартни стана първият британски музикант милиардер, предаде АФП. Вестник

...
Пол Маккартни стана първият британски музикант милиардер, предаде АФП. Вестник
Коментари Харесай

Сър Пол Маккартни е първият британски музикант милиардер

Пол Маккартни стана първият английски музикант милиардер, съобщи Агенция Франс Прес. Вестник „ Сънди Таймс “ (Sunday Times) разгласява обичайния си годишен лист с най-богатите хора във Англия. Класацията демонстрира наклонност за понижаване на броя на милиардерите в страната.

Според класацията на най-богатите 350 души във Англия на английския в. „ Сънди таймс “, данни от която бяха оповестени в петък, 82-годишният Пол Маккартни се изкачва до 165-то място с приходите от многочислените си концерти и авторските си хонорари. Печалбите му се усилиха и посредством и на американската певица Бионсе, която включи в последния си албум песента на „ Бийтълс “ Blackbird.

Класацията демонстрира, че във Англия има общо 165 милиардери, което е с шестимапо-малко от предходната година и с 12 души по-малко от рекордните 177 милиардери през 2022 година Вестникът означи, че „ богатите хора стартират да напущат страната. “

Сред аргументите, посочени от „ Сънди Таймс “, са размерът на налозите, които са се повишили през последните години, както и фактът, че Лондонската фондова борса притегля по-малко капитали.

Общото благосъстояние на 350-те най-богати хора в страната също спада – от 796,5 милиарда английски лири (929 милиарда евро) на 795,3 милиарда английски лири (927,7 милиарда евро).

Това е вследствие на повишението на лихвените проценти, инфлацията и забавянето на стопанската система.

Гопи Хиндуджа, занимаващ се с разнообразни действия като финанси, енергетика и осведомителни технологии, към момента е отпред на листата, оценено на 37 милиарда английски лири.

Леонард Блаватник, който управлява „ Уорнър Мюзик Груп “ (Warner Music Group) и музикалната платформа „ Дийзър “ (Deezer) е на второ място с 29,2 милиарда английски лири. На трето място са предприемачите Саймън и Дейвид Рубен с 24,9 милиарда английски лири.

Крал Чарлз III е на 258-о място с 610 млн. английски лири. Сред новите участници в класацията са водачът от Формула 1 Люис Хамилтън и синът на някогашния министър-председател Тони Блеър – Юън Блеър, който е бизнесмен.

От света на шоубизнеса в листата на най-богатите британци попадат авторката на поредицата за Хари Потър Дж.К.Роулинг със положение от 945 милиона английски лири и сър Елтън Джон с 470 милиона английски лири.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР