Група учени-биолози от Университета Дюк се занимават с изучаване на

...
Група учени-биолози от Университета Дюк се занимават с изучаване на
Коментари Харесай

Учени заснеха на видео растежа на клетки в реално време

Група учени-биолози от Университета Дюк се занимават с проучване на клетките и с това какво се случва вътре в тях. Колкото и да е необичайно, те съумяха да изненадат обществеността, като показаха видео от процеса на създаване на някои наноразмерни структури вътре в клетките в деяние.

Те снимаха материала, употребявайки най-новите способи за визуализация в действително време. Като част от своето ново изследване, специалистите надникнаха навътре в клетките на разрастващата се плодова мушица.

За това им бе нужна " помощта " на техниката за флуоресцентна микроскопия със свръхвисока разграничителна дарба. С нейна помощ учените снимаха по какъв начин пораства клетка, под повърхността на която има тънка мрежа от протеинови нишки, всяка от които е 10 000 пъти по-тънка от човешкия косъм.

Порталът molbiolcell.org оповестява, че сходни наблюдения могат да оказват помощ за по-доброто схващане на процесите на зарастване на рани при хората и за това по какъв начин се развиват аномалиите при бебета с вродени недостатъци.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР