Археолози, работещи с Университета на Йорк, откриха древна средновековна структура

...
Археолози, работещи с Университета на Йорк, откриха древна средновековна структура
Коментари Харесай

Археолози откриват безупречно запазена средновековна къща

Археолози, работещи с Университета на Йорк, откриха антична средновековна конструкция в Англия, оповестява Ancient Origins.

Известни като дървена зала, къщите са били постоянно срещани през Средновековието в Англия, Ирландия, Уелс, Шотландия и други елементи на Северна Европа. Печелят името си, тъй като постоянно са проектирани към един централен кулоар.

През 2016 година Джим Лиъри и Илейн Джеймисън откриват забележителна могила на археологическия обект Скипсий. Първоначално допускат, че може да е палат, само че радиовъглеродно изображение разкрива, че структурата е дървена къща, която се оказва доста по-стара и доста по-голяма, в сравнение с Лиъри и Джеймисън чакат.

Скорошни разкопки в покрайнината, където в този момент е оживял единствено изкопът, разкриха дълга дървена зала, евентуално по-стара от локалния палат, и забележителна по мярка с 5 м (16,5 фута) широчина и 16 м (52,5 фута) дължина, обградена от предпазен трап.

Откриването на непроменена дървена зала, както вършат в този момент археолозите в Скипсий, Източен Йоркшир, е на практика нечувано. Оцелелите дървени къщи са били напълно ремонтирани...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР