Чакаме редовния конвергентен доклад, който ще ни каже, че не

...
Чакаме редовния конвергентен доклад, който ще ни каже, че не
Коментари Харесай

Икономист: Следващият доклад ще каже, че не сме готови за еврото

Чакаме постоянния конвергентен отчет, който ще ни каже, че не сме подготвени за еврозоната. Това уточни в изявление за БНР икономистът Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система.
Прочетете още
Ако няма държавно управление, което да води диалозите на високо равнище и поредна политика, доста мъчно може безредно, със стъпки от през днешния ден за на следващия ден да се придвижим към еврозоната, счита икономистът.

Ако си го представим като корито, съвсем сме влезнали в него, само че би трябвало да се задържим там известно време, обясни той по отношение на осъществяването на критерия за инфлацията. 

Запитан кои са рисковите фактори за инфлацията, икономистът разясни, че има спор дали към момента е допустимо лъкатушене в Европа при актуалната геополитическа неустойчивост.

Приемането на Закона за еврото е последната нормативна стъпка преди участието, отбеляза Ганев. " По-скоро не там ще бъде огромният въпрос, а в политическия консенсус и осъществяването на критериите. ", посочи той.

Следващият финансов министър ще има разполагаем по-голяма пица, коментира още Петър Ганев. „ Оперативно бюджетът е управляем " и посоката ще е по-скоро политики за хората, тъй като запас има, само че би трябвало да се ръководи мъдро, акцентира той. 

Заплатите не престават да порастват с добър темп – както в обществения, по този начин и в частния бранш, регистрира икономистът. Според него мисленето " дай да държим ниски заплати, с цел да сме конкурентноспособни " завърши.

По тематиката с ПВУ Петър Ганев подчертава върху значимостта в дълготраен проект на заложените в него промени и политики. " Дори да изчезне този проект, а той след 2-3 години ще изчезне, ние би трябвало да продължим да следваме тази рамка. ", изясни икономистът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР