Японският гигант за напитки Kirin Holdings ще започне да продава

...
Японският гигант за напитки Kirin Holdings ще започне да продава
Коментари Харесай

Компания пуска електрическа лъжица, която създава солен вкус без да подсолява храната

Японският колос за питиета Kirin Holdings ще стартира да продава електрическа лъжица, за която откривателите настояват, че може да насърчи по-здравословното хранене посредством възстановяване на соления усет без добавяне на спомагателна сол, предава Reuters. Обявеното през днешния ден стартиране на пазара на продукта бележи първата комерсиализация на технология, която предходната година завоюва така наречен Антинобелова премия (Ig Nobel), която отличава необикновени и причудливи проучвания.

Антинобеловата премия се присъжда „ за достижения, които първо те карат да се засмееш, а след това - да се замислиш ", изясняват от организацията, присъждаща премията.

Kirin Holdings ще продаде единствено 200 от своите електрически лъжици за сол онлайн за 19 800 йени (127 долара) за брой през този месец. Ограничен брой такива лъжици ще бъдат препоръчани на потребителите през юни. Компанията възнамерява новият артикул да доближи до 1 млн. консуматори в международен мащаб в границите на 5 години. Продажбите в чужбина ще стартират идната година.

Лъжицата, направена от пластмаса и метал, е създадена взаимно с преподавателя от университета Мейджи доктор Хомеи Мияшита. Тя работи посредством прекосяване на едва елетрическо поле от нея, с цел да се концентрират молекулите на натриевите йони върху езика, с цел да се усъвършенства чувството за соленост на храната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР