Грета Тунберг и около 30 активисти излязоха днес при минусови

...
Грета Тунберг и около 30 активисти излязоха днес при минусови
Коментари Харесай

Грета Тунберг и други екоактивисти протестираха след края на Световния икономически форум

Грета Тунберг и към 30 деятели излязоха през днешния ден при минусови температури на митинг с апел за реализиране на климатична правдивост, съобщи Ройтерс. Демонстрацията се състоя след края на Световния стопански конгрес, заяви Българска телеграфна агенция.

Протестиращите скандираха “Какво желаеме? Климатична правдивост. Кога я желаеме? Сега! “ и “Изкопаемите горива би трябвало да изчезнат “. Тунберг държеше афиш с надпис “Оставете ги (изкопаемите горива) в земята “.

Младата екоактивистка бе арестувана тази седмица от немската полиция по време на митинг против разширението на мина за въглища. Тя взе участие в Световния стопански конгрес в Давос на кръгла маса с Фатих Бирол, изпълнителния шеф на Международна организация по енергетика (МАЕ). Двадесетгодишната шведска активистка резервира позицията си против вложението в добива на изкопаеми горива. Събитието не бе част от формалния дневен ред на конференцията.

Фатих Бирол, чиято организация дава рекомендации за енергийната политика, сподели, че нови вложения в залежи за петрол, газ и въглища ще лишават години, до момента в който стартират да действат и поради това няма да облекчат енергийната рецесия. Но ще допринесат за климатичната рецесия, добави той.

Бирол приветства напъните на Тунберг и ѝ благодари за опцията да приказва с деятели. Ванеса Накате от Уганда, която също беседва с Бирол, сподели, че международните водачи би трябвало да се вслушват в науката и да спрат с вложението във въглища, петрол и газ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР