Граждански организации вдигат най-големия протест за декриминализиране на марихуаната в

...
Граждански организации вдигат най-големия протест за декриминализиране на марихуаната в
Коментари Харесай

Организации вдигат голям протест за декриминализация на марихуаната

Граждански организации подвигат най-големия митинг за декриминализиране на марихуаната в последните години. Liberty 420, Промена и РеСтарт са в основата на проява, която ще премине през трите министерства, познаващи резултатите на тревата за терапия на заболели хора - министерство на опазването на здравето, правораздаването и вътрешните работи. Исканията на митинга са за декриминализация на притежанието и развъждането на количества трева за персонални потребности, както и регламентирането на потреблението на трева за задачите на медицината. Това обявиха Димитър Карагегов и Юлиян Караджов на конференция.

"Свобода за конопа " цели да покаже същинското лице на пушещите в България. Това, че не можем да разгласяваме 60-80% от младото ни население за наркомани и нарушители, а се нуждаем от преосмислянето, което настъпи още преди години в Западна Европа, споделят уредниците.

Димитър Карагегов и Юлиян Караджов потвърдиха, че ние сме едвам от последните страни в Европейски Съюз, където към момента хора попадат в пандизите поради една цигара трева.

"Ако не променим това, рискуваме към 20% от популацията на страната да живее в боязън от затвор. По този метод доста се покачва публичния и обществен риск за тях, тъй като употребяват все по-рискови вещества, които макар, че са доста рискови, са мъчно следени от Министерство на вътрешните работи ", обясниха те.

Карагегов посочи, че на този стадий един милион души са опитвали трева и знаят резултата от нея, 30% от децата са опитвали марихуана преди да са навършили 16 година, а броя им нараства до 50% при навършване на пълноправие.

Между 3000-4000 души са задържани у нас за дребни количества трева през 2017 година, а 3000 са наказани за открит канабис по слюнката им, откакто са се качили да карат.

Маршрутът на марша "Свобода за конопа " е плануван за 19 май от 15.30 ч. на площад "Света Неделя ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР