Гражданската организация Спаси София обяви днес, че е независимият общински

...
Гражданската организация Спаси София обяви днес, че е независимият общински
Коментари Харесай

Борис Бонев с идея за спасяването на спортен комплекс Червено знаме

Гражданската организация Спаси София разгласи през днешния ден, че е самостоятелният общински консултант Борис Бонев е предложил основаването на работна група сред Столична община и Министерство на младежта и спорта, която да избави неповторимия за България плувен комплекс „ Червено знаме “ от цялостна съсипия.
„ Целта на работната група е да бъде открито работещо решение за ремонт и наново отваряне на комплекса. Една от опциите е той да бъде трансфериран за стопанисване на Столичната община, предвид на финансовия и кадрови запас, с който тя разполага. Общината има интерес да го ремонтира, с цел да може басейните да се употребяват както от жителите и гостите на София, по този начин и от спортисти. “ – показа Борис Бонев.
От години петте басейна, трибуните за над 2000 индивида и всички останали неповторими уреди тънат в съсипия, отнемайки шанса за високи спортни триумфи и професионална реализация на днешното потомство от млади спортисти, а на столичани – опцията да практикуват водни спортове в съвременно спортно оборудване.
 Спаси София: Прокуратурата потули над 600 сигнала за злоупотреби " Спаси София ": Прокуратурата потули над 600 сигнала за злоупотреби
Какво се случва със сигналите и жалбите за злоупотреби с общински пари? Защо няма осъдени? Отговорите в изявлението на Габриела Андреев...
„ Вече близо 10 години министерството не съумява да откри метод да ремонтира и модернизира комплекса и той тъне в съсипия. Затова предлагаме стопанисването да бъде обвързване на Столична община, която да поеме ангажимент и гаранции за запазването на неговия статут, благосъстоятелност и предопределение. “ – добави Борис Бонев.
Спортен комплекс „ Червено знаме “ е открит през 1985 година за Европейското състезание по водни спортове. Към оня миг той е бил един от най-модерните за времето си басейни в Европа. До 2011 година парцелът, както и намиращият се на неговата територия състезателен комплекс, е част от активите на Министерство на защитата, след което той се стопанисва от Министерство на младежта и спорта.
Официално комплексът не работи от 2012 година, като в последните години спорадично се загатва, че тече развой на търсене на вложител, само че подобен по този начин и не е открит и басейнът, както и всички прилежащи уреди, не престават да се разрушават.
„ Предвид обстоятелството, че до комплекса е планувано построяването на нова станция на метрото, се притесняваме, че желанията са той да бъде съборен и на негово място да бъде издигнат следващият „ неповторим “ жилищен комплекс. Нелогично е да се откажем от такова оборудване, това е срещу публичния интерес.
 Спаси София със сигнал за абсурден ремонт на общинско общежитие на неведнъж повишени цени Спаси София със сигнал за абсурден ремонт на общинско общежитие на неведнъж повишени цени
За следващ абсурден и скъпоструващ ремонт на Столичната община предизвестиха през днешния ден деятелите от Спаси София и самостоятелният общински съ...
Смятам, че Общината би била по-добър собственик и може да се откри работещо решение, в това число и посредством публично-частно партньорство. В рамките на комплекса има и огромен хотел и други здания, които биха представлявали интерес за вложителите. “ – безапелационен е самостоятелният общински консултант.
Според градските деятели, най-хубавото решение на този проблем би било стопанисването на този парцел да бъде трансферирано от Министерството на младежта и спорта към Столична община. „ Несъмнено, в София има сериозен недостиг на обществени спортни уреди и належаща потребност от повече публични басейни.
Още повече, че поради дефицита на закрити басейни, доста от нашите спортисти са принудени да упражняват в чужбина. Спортната традиция на България и днешните ни спортисти не заслужават сходно срамно отношение. “ разяснява Борис Бонев и добави:
„ Смятаме, че е редно Общината да не стои безучастна до момента в който спортните ни очаквания бягат в чужбина, а жителите са принудени да заплащат високи суми за достъп до дребни басейни по столичните хотели. Затова, модернизацията на състезателен комплекс „ Червено знаме “ би трябвало да бъде един от главните цели за Столичната община в границите на идната година. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР