Говорителят на Министерството на външните работи на Украйна каза, че

...
Говорителят на Министерството на външните работи на Украйна каза, че
Коментари Харесай

Украйна с шокиращо разкритие за Румъния! Отговорът

Говорителят на Министерството на външните работи на Украйна сподели, че съветските дронове са паднали и се взривили на територията на Румъния по време на офанзива против украинската пристанищна инфраструктура на река Дунав, написа Ройтерс.

Министерството на защитата от Букурещ отхвърли информацията.
-->
„ Министерството на националната защита изрично отхвърля информацията в общественото пространство относно ситуацията, зародила през нощта на 3 против 4 септември, при която се допуска, че съветски дронове са паднали на националната територия на Румъния.

В нито един миг употребяваните от Руската федерация средства за нахлуване не са генерирали директни военни закани за националната територия или териториалните води на Румъния “, се споделя в прессъобщение на Министерство на защитата на Румъния.

„ Според Държавната гранична работа на Украйна, нощес, по време на масирана съветска офанзива покрай пристанището Измаил, съветски дронове са паднали и експлодирали на територията на Румъния “, написа украинският формален представител Олег Николенко във Facebook.

„ Това е още едно удостоверение, че съветският гнет е голяма опасност освен за сигурността на Украйна, само че и за сигурността на прилежащите страни, в това число страните-членки на НАТО “, сподели той. Николенко разгласява фотография, на която се виждат пламъци от гърмеж на отсрещния бряг на Дунав.

Източник от украинската войска сподели пред Ройтерс, че два съветски дрона са паднали на румънския бряг на река Дунав.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР