Горещи летни дни, спокойна обстановка, шум на море и дълги

...
Горещи летни дни, спокойна обстановка, шум на море и дълги
Коментари Харесай

Осемте най-запомнящи се плажа на остров Майорка

Горещи летни дни, спокойна конюнктура, звук на море и дълги плажни линии, предразполагащи към разходки.

Най-големият и най-популярен от всички Балеарски острови е Майорка. Всяка година той е посещаван от над 10 милиона души.

Макар островът да е гостолюбив целогодишно, най-хубавото време за посещаване е в интервала от май до септември.

Ако ви следва пътешестване до Майорка или планирате да организирате такова, ще ви помогнем още в този момент, като ви представим 8 от най-вълнуващите и красиви плажове на острова.

Es Trenc

Истинско премеждие е да стигнете до този хубав испански плаж. Най-лесният метод е с кола, само че и той има особености. До най-близкия паркинг до плажа се стига по лъкатушен черен път.

Препоръчваме ви да се отправите към плажа рано-рано. Така ще намерите по-удобно място за паркиране.

View this post on Instagram
A post shared by MINDSET I BUSINESS I TRAVEL???????? (@marc.braeuer)

Ще забравите за тестванията да стигнете до Es Trenc сега, в който стъпите на мекия му и бял пясък. Плажната линия е толкоз дълга, че погледът ви ще се зарее в хоризонта.

Този плаж е въплъщение на природата. Няма да видите градежи за цивилизационни улеснения. Все отново за туристите е помислено и ще има от кое място да си вземете леки закуски и студени питиета.

Cala Tuent

В западната част на остров Майорка се намира дребен плаж. Той е поръсен не с пясък, а с бели камъни. Затова вземете със себе си комфортни летни обувки.

View this post on Instagram
A post shared by Mallorca Luxe???? (@mallorcaluxe)

Cala Tuent е спокоен плаж. Той е сложен за постигане, защото няма наоколо спирка на локалните автобусни линии. Заслужава си обаче да го посетите.

Ако обичате да плавате с лодка, имаме добра вест. Това е най-лесният метод да стигнете до плажа.

Formentor

Макар на остров Майорка да няма палми (ако желаете да се снимате под някоя, отидете на Карибите), плажът Formentor ще ви даде жадуваната сянка, с помощта на естествено растящите там борови дървета.

View this post on Instagram
A post shared by Gary Ellis (@mrgaryellis)

Това място е идеално за фамилна отмора с деца. Плажът е дълъг над 900 метра. Имате на една ръка и локални заведения за хранене с вкусна морска храна.

Плажът Ферментор е прочут измежду киноманите. Тук се намира Hotel Formentor, чийто посетители са били Одри Хепбърн и Чарли Чаплин.

Caló d’es Moro

Ако има плаж на Майорка, който да е обичан на инфлуенсърите в Инстаграм, това е Caló d’es Moro. Съвсем дребен и съвсем неосъществим за постигане по време на уикендите, той би трябвало да бъде измежду наложителните спирки по време на пътуването ви.

View this post on Instagram
A post shared by The Small Hotels of the World® (@smallhotels)
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР