Слънчево и малко по-топло беше сутринта, спрямо вчера, с минимални

...
Слънчево и малко по-топло беше сутринта, спрямо вчера, с минимални
Коментари Харесай

Дъжд и градушки в някои части на страната

Слънчево и малко по-топло беше сутринта, по отношение на през вчерашния ден, с минимални температури от 4° в София до 11° в Бургас и 14° в Оряхово.

В следобедните часове ще стартира захлаждане, което ще продължи и през новата седмица. Максималните температури през днешния ден ще са сред 18° и 23°, в София - към 19°. Облачността ще се усилва и на доста места ще превали и прегърми. Има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан северозападеен вятър, в Източна България - североизточен.

Значителна ще се задържи облачността и през идващото денонощие. През нощта дъжд ще вали в Централна и Източна България. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са сред 7° и 12°.

Максималните - от 15° до 20°, в София - към 16°. Преди обяд в Източна България към момента ще има превалявания от дъжд, а денем ще превали и тук-там в Западна България. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

Облачно и дъждовно ще бъде и по Черноморието, само че в следобедните часове преваляванията ще стартират да отслабват и да стопират. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са към 14° - 15°. Вълнението на морето ще остане 2-3 бала.

И в планините облачността ще е забележителна и ще има превалявания, като на височина от към 1800 метра ще са от сняг.

По-значителни ще са количествата в Странджа и Сакар. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток.

Предимно облачно и с превалявания ще се задържи и през новата седмица. Във вторник и сряда в югозападните региони ще са интензивни, обилни по количество, съпроводени от гръмотевици. Дневните температури ще останат без основна смяна, утринните ще се покачват.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР