Стойчо Стоев и Тодор Янчев бяха специални гости в студиото

...
Стойчо Стоев и Тодор Янчев бяха специални гости в студиото
Коментари Харесай

Стойчо Стоев и Тодор Янчев пред БНТ: Лудогорец е най-силният отбор в България, всички се надяват Георги Иванов да вдигне футбола ни

Стойчо Стоев и Тодор Янчев бяха специфични посетители в студиото на предаването " Арена спорт ", с цел да разясняват 13-ата поредна шампионска купа на Лудогорец, както и останалите процеси в българския футбол.

На първо време двамата някогашни футболисти се сплотиха към мнението, че сега " орлите " несъмнено са най-хубавият тим, а всички техни останалите противници са най-малко с класа зад тях.

" Тази купа на Лудогорец значи, че това е най-силният тим в България сега. Каквито и причини да изкарат техните съперници, те просто губят смисъл. Това е истината ", стартира Стоев.

" Лудогорец влезе по-добре в мача през вчерашния ден. Вкара ранен гол и предреши изхода от дуела, макар че ЦСКА съумя да изравни. Като цяло обаче липсваха чистите положения пред вратата на Лудогорец. През годините в Разград съумяха да надградят, тъй като взеха играчи на доста съществено равнище спрямо останалите тимове в България. Индивидуално и игрово за мен Лудогорец е с съсловия над всички останали " съобщи Янчев.



Двамата споделиха и какво съгласно тях липсва на останалите сформира в опитите им да смъкват разградчани от трона в Първа лига.

" С оглед на триумфите Лудогорец другите отбори би трябвало да гледат какво се случва там като развиване. Според мен там постъпват, както вършат във всеки един сериозен клуб - купуват се играчи, с които в действителност е допустимо да сбъркаш някой път, само че е доста по-голям шанса, в случай че се взимат само свободни сътрудници. В другите тимове у нас се пробват да доближат равнището на Лудогорец с по-малки финансови средства, което е допустимо да се случи един ден, само че това би било случайност ", безапелационен беше двукратният първенец на България с Лудогорец като треньор Стоев.

" По една или друга причина ЦСКА не съумява да се опълчи на Лудогорец. В първите години може би ги упреквахме поради някаква съдийска помощ, само че при тях нещата се случват по верния метод и всеки един човек там знае защо работи ", добави футболната легенда на ЦСКА Янчев.



Стойчо Стоев разяснява и треньорската рокада в Лудогорец в средата на сезона в качеството си на някогашен ментор на отбора, като също така приказва и за упованията си за идния край за Купата на България против Ботев Пловдив.

" Когато тимът е леко разтърсен, в Лудогорец постоянно вършат треньорска промяна, която съвсем незабавно дава резултат изключително когато назначат българин. Чуждестранните експерт нормално идват през лятото и получават време да осъществят концепциите си, само че откакто не съумеят биват сменени български треньори ", сподели легендата на Локомотив София.

" Празненства в Лудогорец в никакъв случай не е имало преди края на шампионата. В последните години постоянно се случваше по този начин, че финалът за Купата се играеш в моменти, в които шампионата беше по-важно. Сега обаче не е по този начин, само че мисля, че Лудогорец ще подходят напълно съществено към този мач с Ботев Пловдив ", добави той.



Накрая двамата посетители обърнаха внимание и на протичащото се в Българския футболен съюз (БФС) в опит да отговорят на въпроса дали новоизбраният президент на централата Георги Иванов ще способства за усъвършенстване в родния футбол.

" Очакванията са, че Георги Иванов ще вдигне българския футбол. Всички хора се надяваме да " отлепим ютията " и да тръгнем по нов курс ", счита Тодор Янчев.

" Всяка една смяна води до вяра за нещо по-добро. На Георги Иванов му би трябвало време. В българският футбол нещата са наслагвани с доста години и няма да се оправят просто с една магическа пръчка. Надяваме, че футболът ни ще придобие по-добър имидж и в Европа, с цел да може да се представяме добре и на национално равнище и да играем на огромни конгреси ", приключи Стойчо Стоев.

Целия диалог гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР