Голям успех отчита инициативата за борба с мръсния въздух в

...
Голям успех отчита инициативата за борба с мръсния въздух в
Коментари Харесай

Огромен успех на инициативата „Зелените билети” против мръсния въздух в София

Голям триумф регистрира самодейността за битка с мръсния въздух в София „ Зелените билети ”. Желаещите да поддържат напъните на Столична община за подобряването на качеството на въздуха, който дишаме, се оказаха повече от авансово квалифицираните за задачата специфични билети.
„ Зелените билети” за градския превоз бяха изчерпани преди всички столичани да съумеят да се възползват от тях. И през днешния ден в столицата бяха регистрирани високи равнища на фини прахови частици, оповестява bTV.

Поредният ден с замърсен въздух в София даде старт на изключителните ограничения на Столична община и за първи път софиянци можеха да пътуват с еко билетчето. То коства 1 лев и важи за цялата градска мрежа за през целия ден.

При закупуването върху него се поставя щемпел с датата, за която важи.

През деня Йорданка Фандъкова разясни, че са закупени над 10 хиляди „ зелени билета”, като на местата, където са изчерпани, се зареждат нови.

„ Това се прави за първи път и занапред ще усъвършенстваме организацията”, изясни още кметът.

„ Зеленият билет” е единствено една от над 100-те ограничения на общината за справяне с казуса с мръсния въздух.

Въпреки неуредиците, хората в метрото бяха удовлетворени. Днес се навършват и 20 години от началото на столичното метро. С стартирането на третата линия годишно ще се пестят 90 хиляди тона нездравословни излъчвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР