Огромен транспаранант в центъра на София твърди, че ковид пандемията

...
Огромен транспаранант в центъра на София твърди, че ковид пандемията
Коментари Харесай

Такава дивотия може да има само в центъра на София

Огромен транспаранант в центъра на София твърди, че коронавирус пандемията е машинация, а имунизациите - убийци. От Столичната община обясниха, че плакатът може да стои на площад "Народно заседание ", тъй като е част от митинг, за който има публично съобщение, според закона. Кметът на региона обаче счита, че известието е нелегално и към този момент е подал сигнал към дирекция "Сигурност ". Прокуратурата прави инспекция по случая, заяви Българска национална телевизия.

Транспарантът пред Народното събрание е дело на към момента неучредена политическа партия. Според изписаните лозунги на него - COVID-19 е машинация. Авторите на текста афишират и война на имунизациите. Двата плаката на площад "Народно заседание " притеглят погледите на минувачите. Някои стопират да прочетат какво написа, други ги снимат. Общото е, че никой не остава апатичен.

От Столичната община обясниха, че се придържат към закона - създателят на плакатите възобновява уведомлението си до кмета на София Йорданка Фандъкова на две седмици и съгласно закона за митингите и събранията - всеки може да изрази позицията си, стига да уведоми авансово общинските управляващи.
Въпреки това, са изпратили писмо до Здравното министерство, с което ги молят за подпомагане за унищожаване на транспаранта. За това упорстват и от районната администрация "Средец ".

Текста на самите транспаранти е безусловно неприемлив, то е с изключение на език на омразата и приканване на гибел, той и опонира категорично на закона в който се споделя, че по време на епидемиологична конюнктура, дейности застрашаващи националното здраве също би трябвало да бъдат забранявани, сподели Трайчо Трайков, кмет на регион "Средец ".

Трайчо Трайков е изпратил писмо до кмета на София и дирекция "Сигурност " с искане да се подхващат нужните дейности за унищожаване на плакатите, тъй като са опасни- и поради наличието, и поради структурата. Актуалното разрешение изтича на 18 -ти октомври.
Плакати със същите послания е имало преди няколко месеца в Русе. Там обаче съумели да ги отстранен с претекст - противозаконна пропаганда, защото съвпаднали с предизборната акция.

От прокуратурата се ангажираха да ревизират случая с фрапантните пропагандни плакати в центъра на София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР