Трябва да има увеличение на цената на парното, но да

...
Трябва да има увеличение на цената на парното, но да
Коментари Харесай

Шефът на "Топлофикация – София" със съвет за сметките

Трябва да има нарастване на цената на парното, само че да е обществено задоволително. Това сподели изпълнителният шеф на "Топлофикация – София " Александър Александров.

Според него, държавното управление би трябвало да даде своя дан да обезпечи обезщетения, които да обезпечат гладко прекосяване към зимния интервал за всички жители.

„ Ние желаеме разликата сред цената, която КЕВР е определил за газ и цената, която ние плащаме за газ, да бъде поета от страната. Това включва от началото на регулаторния интервал от юни до в този момент “, изясни пред Българска национална телевизия инж. Александров.

С оглед на очертаващия се тежък зимен интервал той посъветва потребителите „ да преминат на равни месечни вноски. Това ще им обезпечи по-лек режим през зимата и ще разпредели разноските им за парно през цялата година “.

Заяви, че никой не може да си показа парното в София да спре, защото това би било завършек на енергетиката в България.

„ Третият по-големина енергиен индивид в България е "Топлофикация ". В тежки зимни месеци ние произвеждаме съвсем 2 гигавата топлинна сила. Това се равнява на производството на електрическа енергия на Козлодуй. По никакъв метод никой не може да си разреши "Топлофикация " да спре да работи. Това би било равно на апокалипсис “, разказа обстановката Александров.

„ Няма нищо извънредно в това, което се случи в последните няколко дни. Както България, по този начин и Европа е в енергийно цунами от средата на тази година. Алармирахме доста по-рано всички институции в България, че обстановката, в която се намира енергетиката и в частност "Топлофикация – София ", е рискова, изключително с нахлуване на зимния сезон. Поискахме да бъде направен механизъм за обезщетения на разликата сред това, което КЕВР е определил като цена за топлинната сила, и стойностите, които доближи газта в последните месеци. Върху това се работи интензивно “, сподели още шефът на топлофикационното сдружение.

"Булгаргаз " и "Топлофикация " не са нормални търговски сдружения. "Булгаргаз " е единственото лицензирано в страната сдружение, което да бъде публичен снабдител на газ. То би трябвало да обезпечи достъпа и газта за всички във всяко едно състояние. По същия метод стоят нещата и с "Топлофикация ". Ние сме комерсиално сдружение, само че всъщност сме обществено сдружение, което дефинира значително битието на 1,5 млн. жители в София.

Ходовете, които "Топлофикация " има, са извънредно лимитирани. Ние работим в тежко контролиран режи. Стойността, на която продаваме топлината, е избрана от КЕВР. По същия е метод е избрана и цената, на която ние купуваме газта, сподели още Александров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР