Разширението на столичния булевард „Ломско шосе“ от едноименната метростанция до

...
Разширението на столичния булевард „Ломско шосе“ от едноименната метростанция до
Коментари Харесай

Oбявиха кога ще се разширява столичeн булевард, проектът е за 9 млн. лв.

Разширението на столичния бул. „ Ломско шосе “ от едноименната метростанция до жп линията ще стартира напролет на 2022 година В момента тече процедурата за избор на реализатор, а планът е на стойност 9 млн. лева Това стана ясно при среща на новия началник на Столичния общински съвет Георги Георгиев с поданици на регион „ Надежда “.

При встъпването си в служба преди 20 дни, юристът Георгиев даде поръчка, че стартира срещи из регионите в града, написа. Като главната цел е да задълбочи разговора сред общината и жителите, както и да чуе персонално проблемите ми.

Георгиев пое поста след изненадващото отдръпване на предшественика му Елен Герджиков, които подаде оставка откакто 9 години оглавяваше общинския съвет.

По-късно стана ясно, че до отдръпването му се е стигнало по избор на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който като претекст уточни, че не се оправя с работата. На изборите през 2019 година Георгиев бе показан като едно от младите и нови лица в ГЕРБ. 35-годишният началник на СОС е приключил право в СУ „ Св. Климент Охридски “. Там пази дисертация на тематика „ Залог на комерсиално дружество.

„ След избирането ми за ръководител на СОС заявих, че ще имам деен разговор с жителите. Възнамерявам да се срещам с тях регулярно в кварталите, където живеят, тъй като колкото и да са общи проблемите на софиянци има и характерни по места. Смисълът на тези срещи е да си сверим часовника “, разгласи Георгиев при започване на срещата и дефинира като неточност, че до момента не се е говорило задоволително с жителите за проблемите, с които се сблъскват.

Друг огромен основен обект в региона ще бъде реконструкцията на бул. „ Рожен “, където следва да бъде оповестена поръчката. По думите на Георгиев, в случай че няма обжалвания е реалистично ремонтът да стартира също следващата година. Булевардът ще се ремонтира с пари от 60-милионния заем, които София изтегли от Европейската капиталова банка за създаване и реорганизация на съществени артерии в града.

„ В него включваме към 10 основни артерии в града, като концепцията и задачата е да отпушим трафика и да създадем тъй наречените градски кръгове “, изясни Георгиев.

Той обърна внимание и на протичащото се в градския превоз предвид на коронавирус рецесията. Шефът на СОС показа, че в случай че преди пандемията метрото се е употребило от 440 хиляди души, след настъпването на ковид тази численост се е свила до 240-280 хиляди.

По думите му пандемията удря градския превоз с 40 млн. лева годишно. Скокът на цената на тока и газа пък ще засегне метрото и Столичния електротранспорт. Именно поради това от общината упорстват за помощ от страната.

Разговорът с жителите продължи два часа. Най-честите проблеми, които жителите споделиха са неналичието на паркоместа и разрушени улици.

Директори на учебни заведения пък желаеха ремонт на фасадите. Те предложиха да бъде уголемен и броя на децата в подготвителните групи в градините и учебните заведения и желаеха повече пари за прехрана на децата. Живущи в „ Надежда “ алармираха и за проблем с невменяеми хора в региона, поради които хора се изнасяли от блоковете. За този проблем Георгиев даде обещание, че ще организира среща с шефа на районното ръководство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР