Гофретите са много популярен и любим десерт на много хора

...
Гофретите са много популярен и любим десерт на много хора
Коментари Харесай

Как се работи с гофретник

Гофретите са доста известен и обичан десерт на доста хора по света. Рецептите за вкусни гофрети, които можете да употребявате, са разнообразни, като можете да ги извършите освен сладки, само че и солени. Във всеки един случай гофретникът оказва помощ доста на модерната стопанка, с цел да може да радва фамилията си с вкусни и здравословни закуски.

Как се работи с гофретник?

Няма нищо комплицирано при работата с гофретник. Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да си изберете рецепта за тесто, като първоначално можете да започнете с класическата. Можете да заложите даже и на готовите смеси, които се продават в магазините, в случай че не сте употребявали към момента гофретник и се тревожите дали ще ви се получи от първия път.

Ако решите да вършиме тестото за гофретите сами, тогава помнете, че най-важното е да няма бучки, само че и да не го бъркате прекомерно дълго време, защото по този начин гофретите ще станат " гумени ". Добавете малко растително или разтопено масло в тестото, с цел да стане по-малко лепкаво. За да бъде десертът по-ароматен, прибавете 1-2 пакетчета ванилия, канела или дестилат от бадеми.

Можете да опитате и някакво по-необичайно комбиниране, като даже да вземем за пример късчета черен шоколад и сушен надробен пипер чили. След това загрейте уреда, като той би трябвало да се намира на равна повърхнина, с цел да не се хлъзга.

Ако има няколко режима на работа, тогава изберете междинния. Някои модели имат и знак, който се включва, изключва или трансформира цвета си при нагряване. Обърнете внимание на този знак, с цел да знаете по кое време гофретникът е готово за приложимост.

Използвайте специфичен спрей за готвене, с който да напръскате уреда, с цел да не залепват гофретите. Можете да употребявате разтопено масло, като по този начин вафлите няма да залепват и ще е по-лесно почистването на гофретника по-късно.

Изливайте тестото по серпантина, започвайки от краищата. Ако малко изтича, тогава не се тревожете. Просто идващия път налейте малко по-малко тесто. Затворете гофретника и изчакайте към 5 минути, като нормално това време е оптималното за приготвянето на вафлите при другите модели.

Извадете ги по-късно благодарение на силиконова лопатка. Не забравяйте и да изчистите уреда, откакто сте завършили, защото в случай че изсъхне, тогава това ще е по-трудно.

Можете да експериментирате и да опитате разнообразни типове тесто, като да вземем за пример за брауни или пък солено тесто за гоферти. Ако желаете пък десертът ви да има по-хрупкава коричка, тогава го оставете за малко повече време, само че непрекъснато следете процеса на готвене, с цел да не изгори.

С помощта на уреда можете доста да улесните всекидневието ви, готвейки елементарно даже омлети, зеленчуци, сандвичи или пък картофени кюфтета.

Ако сте решили да приготвите по-голяма порция, тогава е добре да съхранявате готовите вафли в леко топла фурна, с цел да не изстинат, до момента в който не приключите с готвенето и не ги сервирате на масата.

Можете даже да замразите тестото, като при нужда просто да го извадите и да го употребявате, с цел да приготвите бързо вкусни ястия за закуска и освен. Също по този начин можете да замразите даже и готовите гофрети.

С помощта на гофретника можете да приготвите доста разнообразни десерти, в това число бананови мъфини, солени кексове или пък понички. Всичко в това отношение зависи от вашата кулинарна фикция и предпочитание да експериментирате в кухнята.

Радвайте фамилията ви с разнообразни вкусни изкушения всеки ден благодарение на разнообразните предписания, които можете да приготвите в гофретника.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР