Главният прокурор трябва да понесе отговорността си за несвършената работа.

...
Главният прокурор трябва да понесе отговорността си за несвършената работа.
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Гешев трябва да понесе отговорността си

Главният прокурор би трябвало да понесе отговорността си за несвършената работа. Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова.

Попитана какви материали имат против Иван Гешев тя отговори, че получават разлияни сигнали. " Работи се както по съответни проблеми, по този начин и за нарушавания на актуалната му работа ", добави Йорданова.
Надежда Йорданова: Не сме обсъждали нов ръководител на КПКОНПИ
„ Не е обсъждана нова кандидатура за ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) на мястото на подалия оставка Сотир Цацаро...
Прочети повече
Правосъдният министър обаче отхвърли да каже какви са събраните материали. " Чака се решение на Конституционен съд дали министърът на правораздаването може да желае оставката му и ще внесем материалите ", заяви тя.

" Нешите обследвания демонстрират нарушавания на закона. След като приготвям искане за предварително освобождение на основния прокурор, значи има нарушавания ", добави още Йорданова.

На въпрос кой е най-големия грях на Гешев, министърът съобщи, че  прокурорът би трябвало да работи в името на обществото. " Нека да сравним този стандарт споремо настоящия основен прокурор. Той работи ли по този начин, пази ли правата и свободите на жителите? ", попита тя.

" Продължаваме да ставаме очевидци по какъв начин се замиат избрани слуай. Има ли развиване по случая с кюлчетата и парите в чекмеджето на някогашния министър председател Бойко Борисов? ", съобщи Йорданова. 
Министърът на правораздаването заприказва за съответни нарушавания на основния прокурор
Министерството на правораздаването работи по съответни сигнали за нарушавания от страна на основния прокурор Иван Гешев. Това разгласи министър Н...
Прочети повече
По тематиката с наследника на Сотир Цацаров, Йорданова съобщи, че диалози с нея за съответни персона не са водени. " Личността е значима, нравсвените и професионалните качества на тези хора са значими, само че дано да решим по какъв начин ще работят тези институции. КПКОНПИ би трябвало да се раздели на две ", сподели тя.  

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР