Дерегулацията на пазара на туристическите наеми тревожи европейските държави, особено

...
Дерегулацията на пазара на туристическите наеми тревожи европейските държави, особено
Коментари Харесай

ЕС затяга правилата за Airbnb

Дерегулацията на пазара на туристическите наеми тревожи европейските страни, изключително тези с деен туристически бранш. Франция одеве одобри закон, който усложнява процедурата за краткосрочно настаняване на туристи посредством Airbnb. Като начало, законът, който би трябвало да влезе в действие наесен, понижи данъчните облекчения върху приходите от наеми на обзаведени жилища за туристи от 71% на 30%.

Предвиждат се още тотално въвеждане на регистрационни номера за всички обзаведени „ туристически ” жилища, тъй че френските кметове да могат да управляват по-добре локалните жилищни фондове. Освен това общинските препоръки ще могат да лимитират новото строителство в избрани региони, изключително във връзка с строителството на второ жилище.

Няколко европейски столици и градове към този момент са подхванали свои регулации. В Амстердам Airbnb заплаща туристически налог, а притежателите могат да отдават парцелите си на туристи до 60 дни годишно. Мащабът на казуса става явен от бюджета за следене на нарушителите в размер на Евро 1 милион.

В Берлин законът не разрешава...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР