Подготвяйки тазгодишния доклад Digital News Report, авторите на проучването са

...
Подготвяйки тазгодишния доклад Digital News Report, авторите на проучването са
Коментари Харесай

Все по-малко хора следят новините

Подготвяйки тазгодишния отчет Digital News Report, създателите на изследването са интервюирали общо 94 943 възрастни в 47 страни през януари и февруари тази година. Точно в този интервал милиарди хора по света се готвеха да гласоподават – или към този момент гласоподаваха на национални и районни избори.

Докладът откри, че изборите са нараснали интереса към новините в няколко страни, в това число Съединени американски щати, което обаче не трансформира общата наклонност на оттегляне от осведомителни излъчвания и материали.

За „ извънредно заинтересувани ” от новините се дефинират 46% от интервюираните, при 63% през 2017 година, до момента в който 39% интензивно ги заобикалят, спрямо 29% през 2017 година

Според създателите на отчета, това е рекорден спад в интереса към новините, за което несъмнено способстват войните в Украйна и Близкия изток и преди този момент пандемията. Анализаторите дефинират това като „ много естествена реакция ”, обвързвана с желанието на хората да защитят психологичното си здраве или просто да продължав живота си.

Пред BBC News водещият...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР