Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на основните сортове петрол изтриват вчерашните загуби

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия в сряда, 26 юни се възвръщат след понижението ден по-рано. Участниците на пазара са в очакване на данните за запасите от горива в Съединени американски щати.

Августовските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват на равнище от 85,47 $ за барел, увеличавайки се с 0,46 $ (0,54 %) над цената при затваряне на предходната търговия. Във вторник договорите за този вид се намалиха с 1 $ (1,2%) до най-ниските стойности от 17 юни – 85,01 $ за барел, като освен това единствено ден по-рано скочиха до съвсем двумесечен връх.

Фючърсите за август за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират на равнище от 81,33 $ за барел, което е покачване по отношение на цената при затваряне на предходната търговия с 0,50 $ (0,62 %). При затваряне на предходната сесия договорите за този вид поевтиняха с 0,8 $ (1%) до 80,33 $ за барел.

Както означават от Market Watvh, „ биковете “ реагират на данните за търсенето в северното полукълбо, където към този момент започват пътуванията през летния сезон. Както означават от Rystad Energy, упованията за търсенето през лятото се поддържат от растежа на търсенето на авиогорива с 550 хиляди барела дневно, след регистриран напредък от 1,2 млн.б/д година по-рано.

Пазарът прави оценка данните на Американския институт за нефт (API), оповестен по-рано, съгласно който запасите в страната са се нараснали с 914 хиляди барела. Търговците са в очакване и на формалните данни за запасите от горива в Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР