Главният прокурор Иван Гешев похвали съдиите от Апелативния специализиран наказателен

...
Главният прокурор Иван Гешев похвали съдиите от Апелативния специализиран наказателен
Коментари Харесай

Според Гешев специализираното правосъдие е флагман на борба с престъпността

Главният прокурор Иван Гешев похвали съдиите от Апелативния профилиран углавен съд и от Специализирания углавен съд за решението на Европейската комисия (ЕК) за идното привършване на Механизма за съдействие и инспекция (МСП). " Единственото, което мога да кажа е – почит и почитание за тези две съдилища ", разяснява основният прокурор в отговор на журналистически въпроси във връзка думите на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, че е нужно обновяване на дебата за бъдещето на профилираното правораздаване.
В същото време Гешев се изрече остро за Панов, който пропомняме, че беше измежду малцината от Висшия правосъден съвет (ВСС), които бяха срещу избора на новия основен прокурор: " Нямам пояснение и е доста необичайно по какъв начин ръководител на Върховен касационен съд може да се разграничи от личните си съдии и от съда. Това е все едно аз да се разгранича от някоя окръжна прокуратура. Това с изключение на, че е смешно е и тъжно. Не знам по какъв начин това кореспондира и с претендираните от някои среди, към които гравитира господин Панов, полезности, като народна власт, господство на закона, самостоятелност на съда ", съобщи още Иван Гешев.
По мотив поисканата от Лозан Панов информация от прокуратурата за съществуването на данни за арбитър Андон Миталов, махленски от Държавния департамент на Съединени американски щати за присъединяване в корупционни дейности, Иван Гешев напомни, че още преди три месеца прокуратурата е алармирала Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС) за съответен случай от работата на въпросния магистрат. " Тогава ръководителят на Върховен касационен съд не попита нищо, забавно за какво? ", съобщи Иван Гешев.
Главният прокурор акцентира, че представители на прокуратурата в никакъв случай не са коментирали работата на съдилищата, за разлика " от някои изолирани случаи на представители на съда, които не стопират да разясняват прокуратурата ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР