Героят от Американската война за независимост Бащата на американската кавалерия

...
Героят от Американската война за независимост Бащата на американската кавалерия
Коментари Харесай

Бащата на американската кавалерия се оказва жена

Героят от Американската война за самостоятелност Бащата на американската конница е б ил жена или хермафродит , съгласно документален филм, който ще бъде излъчен на следващия ден, съобщи ДПА.

Роденият в Полша военачалник , за който се твърди, че е избавил живота на Джордж Вашингтон през войната, траяла от 1775 до 1783 година против британците, е бил прочут с прозвището Бащата на американската конница . Той отишъл в Америка непринудено, с цел да се бори и бил прочут с изключителната си храброст на бойното поле, както и с това, че бил доста уединена персона. С него мъчно се е разговаряло. Той не е засвидетелствал интерес към дамите или към пиенето.

Изследователи направиха първо откритието по отношение на пола на Пуласки преди 20 години, когато бяха ексхумирани тленните му остатъци , заровени в Савана , Джорджия , като за задачата беше демонтиран паметник, повдигнат чест на генерала.

Чарлз Мърбс , антрополог в университета на щата Аризона, е проучил косите дружно с Карън Бърнс , която е правосъден доктор. Двамата учени доста подробно изследвали скелета един след различен и стигнали до едно и също умозаключение, а точно, че " той не може да бъде по-женски от това ", споделя Мърбс. Но по това време макар че са отрили и костите на родственик от женски пол на Пуласки, учените не са разполагали с техники за ДНК разбор, с цел да потвърдят изрично, че костите, които са изследвали, са фактически на Пуласки.

Миналата година трима откриватели от университета на щата Аризона са се захванали още веднъж със случая, създали са съответните разбори, открили са сходство сред митохондриалната ДНК на двамата Пуласки от предишното и на праплеменицата на генерала и са стигнали до извода, който ще бъде показан в документалната продукция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР