Германското правителство одобри днес план за реформа на имиграционното законодателство

...
Германското правителство одобри днес план за реформа на имиграционното законодателство
Коментари Харесай

Германия одобри план за привличане на повече чуждестранни работници

Германското държавно управление утвърди през днешния ден проект за промяна на имиграционното законодателство в страната, заяви държавен представител, представен от Reuters.   Управляващите възнамеряват да отворят пазара на труда в най-голямата европейска стопанска система за служащи от страни отвън Европейския съюз, от които тя изпитва сериозна потребност.   Правителството разгласи, че желае да подтиква имиграцията и образованието им, с цел да се оправи с дефицита на квалифицирана работна ръка, който потиска стопанската система на страната в интервал на забавящ се напредък и на фона на застаряващо население, усилващо натиска върху публичната пенсионна система, отбелязва организацията.  
 

Планираните промени на Закона за имиграцията на квалифицирани служащи, който беше показан за първи път през март 2020 година, плануват въвеждането на " карта с благоприятни условия за тези, които търсят работа ". Тя ще се базира на нова точкова система, включваща освен професионалната подготовка на обещано лице.
На неквалифицирани служащи също ще бъде предоставена опция да мигрират в Германия, в случай че Федералната организация по заетостта реши, че има потребност от тях в избрани браншове на стопанската система.   До края на годината не се чака да бъде направен законопроект за въвеждането на плануваните промени в Германия. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР