Германското издание FAZ отрази посещението на Кирил Петков в Северна

...
Германското издание FAZ отрази посещението на Кирил Петков в Северна
Коментари Харесай

Българският тест в Северна Македония

Германското издание FAZ отрази визитата на Кирил Петков в Северна Македония, заяви Нова Македония.

Това беше първо посещаване на българския министър председател. Преди него той съобщи, че предлага нов метод в договарянията.

Припомнят се изискванията на българската страна за разрешаване на пускане на еворпейски договаряния с македонското държавно управление. Те плануват изясняване на общото минало, признание на българската основа на македонския език и включване на българското население в конституцията на страната.

Тези условия не са нещо ново, само че преди не им се обръщаше внимание, поради настояването от страна на Гърция. Все отново гръцкото държавно управление подписа съглашение с македонските представители, което докара до промяна на името на страната.

В дълъг интервал Северна Македония беше ръководена от държавно управление със съмнителни дейности, до момента в който актуалното наподобява отворено за разговор. Това ще стане ясно при самата среща.

Новият македонски министър председател е Димитър Ковачевски, който приветства концепцията за договаряния. Кирил Петков предлага нов метод, който да върне доверието сред двете страни посредством общи планове.

Реално съгласие обаче ще е мъчно, защото Петков би трябвало да се съобрази със своите сътрудници в лицето на социалистите, които имат ясна позиция по македонския въпрос, както и с българския държавен глава Румен Радев, който има твърди убеждения. Българският премире Петков занапред ще би трябвало да търси публично решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР