Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан изпреварва по популярност в

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан изпреварва по популярност в
Коментари Харесай

Германският здравен министър задмина по популярност канцлерката Ангела Меркел

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан изпреварва по известност в страната канцлерката Ангела Меркел. Това демонстрират оповестени през днешния ден данни от допитване на института " Кантар " по поръчка на в. " Билд ам зонтаг ", съобщи ТАСС.

52% от запитаните упорстват през 2021 година Шпан да има " оптимално допустимо въздействие в политиката " на Германия. В края на 2019 година сходно мнение са споделили едвам 28 на 100. Особено известен е Шпан измежду дамите (66 процента).

" Шпан с цялостна сигурност е спечелилият на годината. Според жителите той води добра политика в изискванията на ковид ", установи Торстен Шнайдер-Хаазе, специалист на " Кантар ".

Ангела Меркел, заела предходната година първо място в рейтинга, тази година е на втора позиция с 51 % от гласовете. В петорката влизат също министър председателят на Бавария Маркус Зьодер (50 на сто), вицеканцлерът и финансов министър Олаф Шолц (47 на сто) и външният министър Хайко Маас (40 процента).

Като цяло " огромната коалиция " - блокът на Християндемократическия съюз (ХДС), Християнсоциалния съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП), е станала надалеч по-популярна, в сравнение с преди година, прави извод ТАСС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР