Германци правят бира с... отпадни води. Течността обаче преминава през

...
Германци правят бира с... отпадни води. Течността обаче преминава през
Коментари Харесай

Германци създадоха бира от отпадни води

Германци вършат бира с... отпадни води. Течността обаче минава през четири стадия на филтриране. Напитката към момента не е налична на пазара. Тя е взаимна разработка на катедрата по пивоварство в Техническия университет в Мюнхен и катедрата по инженерство на градски водни системи в град Вайсенбург.

Основната цел на новаторския артикул е да показва опциите на модерното филтриране на вода и методите тя да се употребява стабилно. Това е и един от методите за битка с изменението на климата.

А първите, които се осмелиха да опитат пивото, останаха удовлетворени. " Вкусна е. Не можете и да си помислите, че това е отпадна вода. Наистина е добра. Мека е и има страховит усет ", сподели Надин Крогул, посетителка. 

" Това е изненадващо положително. Защото вършиме нещо за околната среда, употребявате наново водата и не виждам никаква разлика с естествената бира ", уточни Себастиан Бек.

" Ние в действителност направихме доста интензивно филтриране. Това прави водата по-чиста, в сравнение с в действителност го изисква законът за качеството на питейната вода. Това включва даже частична деминерализация. Дори в пивоварната отчасти са втвърдили водата по-късно, с цел да могат да създадат по-добра бира от нея ", изясни Уве Хюбнер.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР