Абсолютна трагедия се случи в испанския град Палма, след като

...
Абсолютна трагедия се случи в испанския град Палма, след като
Коментари Харесай

Трагедия в Испания спря еврокампания - стена в бийч бар се срути, най-малко 4-ма са загиналите

Абсолютна покруса се случи в испанския град Палма, откакто минимум 4-ма са починалите, а 16 - ранените при сриване на ресторант в туристическа зона. Пожарникарите акцентират като съществена догадка, че превишаване на тежестта на терасата на помещението е предизвикало жестокото сриване. Те показват още, че по-голямата част от жертвите са чужденци.

Около 20 часа локално време в четвъртък заплашителен плач раздрусал Плая де Палма, туристически регион на балеарската столица, обитаем с питейни заведения и места за развлечение, заяви испанският вестник " Ел Конфиденсиал ". Терасата на „ Медуза Бийч Клуб “, един от локалните заведения за хранене, се срути, падайки на приземния етаж, и взе минимум четири жертви. Цифрата обаче може да нарасне с течение на часовете, защото Спешна помощ трябваше да транспортира още 16 ранени в болничното заведение: 7 в сериозно положение и 9 - в тежко. Самоличността и възрастта на починалите и ранените към този момент са известни, макар че към момента не е открито дали са чиновници или туристи, макар че представителят на пожарната работа в Палма Едер Гарсия разгласи на конференция на мястото на случая, че най-вече са чужденци. Първо ще бъдат осведомени фамилиите и по-късно данните ще бъдат оповестени. Трябва да се означи, че градският съвет на Палма ще разгласи тридневен печал. След сриването имаше писъци, след това - сирени и най-после - тъгата от стенанията и напъните на хората под руините. Срутването на огромна част от структурата се случи в най-лошия вероятен миг: в края на следобеда. Точно когато терасата нормално е " по-пълна ", защото, както означават познавачи на мястото, има доста туристи и гости, които гледат залеза на плажа от заведения като това.
„ Медуза Бийч Клуб “ е типично заведение на брега на морето, диско-пъб. Намира се в постройка, която е единствено на два етажа и горната част е рухнала. Декорирано с тъкани, мебели в средиземноморски жанр или сламени чадъри, това място се намира в един от туристическите епицентрове на острова. 
Свидетели на случилото се разясняват, че сриването на частта от терасата е станало доста грубо. За по-малко от минута това, което е било ресторант, се трансформирало в маса от отломки. Хипотезите за аргументите за сриването са открити, само че една от най-вероятните сочи наднорменото тегло на покрива на заведението. Това съобщи шефът на пожарната в Палма. Според първите индикации терасата, заради натрупването на хора, би поддала, падайки върху някакъв тип свод. Това пространство е паднало в приземния етаж, където имало стая с доста клиенти, които вечеряли.

Отломките, отстранени от другите служби за незабавна помощ, както и от силите и органите за сигурност, са паднали върху тях. Именно в тази най-ниска част на заведението са разкрили огромна част от жертвите. По същия метод, с цел да предотвратят утежняване на нещастието, служители на реда и медици отделили региона. Околните здания супермаркет, ресторант за хамбургери и коктейл бар са обезопасени след случая.
Трагедията раздруса и политическата сфера. След като осъзнали сериозността на събитието, както президентът на държавното управление, Марга Проенс, по този начин и кметът на Палма, Хайме Мартинес, са посетили мястото. Прохенс, която призна, че се усеща „ сломена “ от събитието, съобщи своята „ любов “ на фамилиите на четиримата души, починали при сриването. В известие, оповестено в обществените мрежи, водачът на Балеарските острови също пожела бързо възобновяване на всички ранени и благодари на екипите на Спешна помощ за тяхната работа.

От своя страна, министър председателят на Испания Педро Санчес също изпрати съболезнованията си на роднините на жертвите, откакто научи за мащаба на нещастието и даде на Балеарските острови и градския съвет на Палма нужните материални и човешки запаси в поддръжка. Основните балеарски партии, макар обстоятелството, че трябваше да стартират акцията за европейските избори, преустановиха всички събития, планувани за този петък, в символ на печал.

Отсега нататък откривателите ще би трябвало да дефинират точните аргументи, довели до сриването и дали пространствата дават отговор или не на всички съответни законови условия за вид увеселително заведение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР