Русия за първи път ясно призна днес отговорността на организацията

...
Русия за първи път ясно призна днес отговорността на организацията
Коментари Харесай

ФСБ обвини украинското разузнаване, че е пряко свързано с атентата в Москва

Русия за първи път ясно призна през днешния ден отговорността на организацията " Ислямска страна " (ИД) за офанзивата против концертната зала „ Крокус сити хол “, която на 22 март лиши живота на минимум 144 души, само че Москва съобщи още, че Украйна също е виновна за нея, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ По време на следствието (...) беше открито, че подготовката, финансирането, нападението и изтеглянето на терористите са били координирани по интернет от членове на „ Ислямска държава-Хорасан “ – афганистанския клон на ИД. Това съобщи шефът на съветската работа за сигурност (ФСС) Александър Бортников на съвещание на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специфичните служби на страните от Оперативно-наблюдателно дело, което се откри в киргизстанската столица Бишкек.

„ Разследването продължава, само че към този момент можем да кажем с сигурност, че украинското военно разузнаване е директно обвързвано с тази офанзива “, сподели ръководителят на ФСС.

„ Искам да уверя, че всички условия към закононарушението ще бъдат открити и никой забъркан няма да избегне наказването “, акцентира Бортников.

Вечерта на 22 март беше осъществен терористичен акт в концертна зала в московското предградие Красногорск. По последни данни броят на жертвите е 144, а 551 души са ранени.

Задържани и задържани са над 20 души, в това число директните причинители и съучастници, заяви още Бортников.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР