Австрийски винопроизводител решил да реновира избата си в Гьобелсбург и

...
Австрийски винопроизводител решил да реновира избата си в Гьобелсбург и
Коментари Харесай

В Австрия откриха останки от мамути на 40 000 години във винарна

Австрийски винопроизводител решил да реновира избата си в Гьобелсбург и изпаднал в потрес, когато разкрил големи кости. Той неотложно се свързал с Федералната работа за монументи на културата и откакто археолозите анализирали останките, станало ясно, че принадлежат на мамути от каменната епоха.
Чрез усърдна работа археолозите са разкрили костите на минимум три мамута, дружно с каменни артефакти, за които се счита, че са на възраст сред 30 000 и 40 000 години.

„ Толкова компактен пласт кости е необичайност. Сега за първи път можем да изследваме нещо сходно в Австрия, употребявайки модерни способи “, сподели Хана Паро-Сухон, която управлява разкопките. Това е най-значимото изобретение от този жанр в Австрия през последните 150 години. Още тогава археолози разкрили кости, фосили и разнообразни артефакти, само че в прилежащото мазе в Гьобелсбург, оповестява OeAW.
Последното изобретение повдига доста въпроси, като да вземем за пример по какъв начин хората от каменната епоха са ловували големите животни.

„ Те са ловували мамути, само че знаем доста малко за това “, споделя откривателят на OeAW Паров-Сушон.

Има възможност мястото в миналото да е служило като капан за мамути.

Когато работата завърши, останките ще бъдат предадени на Природонаучния музей във Виена. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР