Депутатът от ПП-ДБ акад. Николай Денков призова журналистите да не

...
Депутатът от ПП-ДБ акад. Николай Денков призова журналистите да не
Коментари Харесай

Денков: Случващото се в парламента е опит да се минира демокрацията

Депутатът от ПП-ДБ акад. Николай Денков прикани публицистите да не слагат всички народни представители " в един кюб ". Няколко часа по-рано Тошко Йорданов от „ ИТН “ употребява трибуната, с цел да насочи груби нападки против отдръпналия се водач на „ Да, България “ Христо Иванов, а Цончо Ганев от " Възраждане " назова сътрудниците си от партия " Величие " фракция.

" Аз не съм човек, който употребява обиди и прилагателни, а причини. До мен има десетки такива хора, за разлика от няколко индивида, които употребяват трибуната на Народното събрание единствено и само с цел да разрушават работата му. Това е опит да бъде минирана демокрацията от вътрешната страна ", разяснява бишият министър председател.

По думите му доста от грозните подиуми, на които ставаме очевидци в Народно събрание " са провокирани от хора, които извършват поръчката да ги вършат ", с цел да най-после се сътвори усещането, че Народното събрание не работи.

Той отбрани направените промени в Конституцията, като жигосах опитите те да бъдат омаловажени.

Според него крайната цел е хората да не схванат какво тъкмо се случи.

" С измененията в Конституцията премахнахме опцията един човек да има цялата изпълнителна власт, плюс властта в службите - власт, с която президентът злоупотреби. Промените в Конституцията се случиха поради неговите дейности да предвижи България от парламентарна към президентска република ", безапелационен беше Денков

По думите му позициите на президента по тематиките, свързани с Русия и Украйна, съответстват изцяло с позицията на Кремъл и управлението в Русия.

„ Президентът заема неправилна позиция, която не подхожда на българските ползи. Българският интерес е войната да е допустимо по-далеч от границите на България ", аргументира той позицията на партията си служежният министър председател да показа страната ни на срещата на върха на НАТО идващият месец.

Бившият министър председател отхвърли да се ангажира с прогноза дали ще има държавно управление, тъй като " не взе участие в полемиките ".

От ПП-ДБ са внесли в Народното събрание предложение за смяна на закона, който пази лицата, подали сигнали против нарушаване на закони.

Това е един от законите, който беше признат по отношение на Плана за възобновяване и резистентност, само че по него имаше една противоречива точка. Това, за което настоя ГЕРБ и тогава беше призната тяхната версия е, че законът ще важи единствено за сигнали, осъществени две години преди подаването на сигнала. Според нас отбрана би трябвало да имат всички лица, които пробват да изсветлят непозволени практики ", сподели Денков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР