Парламентът на Словакия одобри правителствен план за преструктуриране на обществения

...
Парламентът на Словакия одобри правителствен план за преструктуриране на обществения
Коментари Харесай

Спорен закон: В Словакия одобриха преструктурирането на основната обществена медия

Парламентът на Словакия утвърди държавен проект за преструктуриране на публичния радио- и ефирен оператор на страната – ход, който съгласно критиците ще докара до вдишване на цялостен надзор върху медиите от страна на държавното управление.

В 150-местния парламент, прочут като Национален съвет, 78 депутати от ръководещата коалиция поддържаха измененията. Депутатите от опозицията не участваха в гласуването в символ на митинг.
Разтурването на публични институции по политически аргументи сигурно няма да усъвършенства качеството на живот на хората в Словакия. Няма да ме убедите в противоположното.
Михал Сабо – народен представител от опозиционната партия „ Прогресивна Словакия “

Служителите на публичното радио и телевизия на Словакия проведоха митинг пред постройката на Народното събрание в четвъртък.

Одобрените промени значат, че публичното радио и телевизия (RTVS) ще престане да съществува в досегашния си тип и ще бъде сменено от нова конструкция.

Коалиционното държавно управление на премиера Роберт Фицо реализира единодушие по мярката на 24 април.

Фицо, който се възвръща вкъщи от множеството рани, които получи при опит за ликвидиране на 15 май, съобщи, че измененията са нужни, защото медиите са политически пристрастни и " в спор с държавното управление ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР