Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще

...
Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще
Коментари Харесай

Меркел и Путин се срещат край Берлин

Германският канцлер Ангела Меркел и съветският президент Владимир Путин ще се срещнат през днешния ден в резиденция на немското държавно управление край Берлин , съобщи АП.

Двамата водачи ще създадат къси предварителни изказвания, само че не възнамеряват конференция , споделиха представители на немските управляващи. Говорителят на държавното управление Щефен Зайберт съобщи, че тематиките ще включват гражданската война в Сирия, спора в Украйна и енергийни въпроси.

Путин е изправен пред опцията за налагане на още американски наказания против Русия и има интерес да смекчи или да предотврати каквато и да било европейска поддръжка за тях , отбелязва АП.
 
 Gulliver/Getty Images

И двете страни желаят да реализират прогрес с газопровода " Северен поток-2 " - подложен на критика остро от американския президент Доналд Тръмп, че е инструмент за съветски надзор над Германия.-->

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че на срещата ще бъде разисквана " реализацията на крупни взаимни търговски планове " и заканите против тези проекти, идващи от трети страни. Путин и Меркел ще обсъдят и опцията за оказване на взаимна помощ на изпитващата стопански компликации Турция , сподели още Песков, представен от ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР